טיפול רפואי הוא לא מתמטיקה סדורה ויש הרבה אפשרויות ודרכי טיפול שונות לתופעות זהות. ההחלטה על סוג הטיפול הרצוי צריכה להיעשות בעצה אחת עם הרופא המטפל לאחר שהמטופל שמע את כל האפשרויות העומדות בפניו והבין את המשמעות של כל אחת מהן. ההחלטה על הטיפול המתאים צריכה להיעשות על בסיס גורמי הסיכון, משך הטיפול, שגרת חייו של המטופל ועוד. אם בעבר נהוג היה לקבל את כל מה שהרופא מציע באופן אוטומטי הרי שכיום יותר ויותר אנשים מבינים עד כמה רפואה אינה מדע מדויק. כך למשל במקרה של טיפול בפטרייה בציפורן.
איך זה קורה?
חשוב להבין שפטרייה בציפורן היא תופעה שיכולה לקרות להרבה אנשים, בין אם על רקע גנטי, על רקע מחלה, בשל הגיל, עקב פציעה או בשל זיעה מוגרת ורגליים לא מאווררות. כל הסיבות הללו עלולות להוביל למצב שמצריך טיפול בפטרייה בציפורן ובמקרה כזה חשוב לא רק לאבחן את הפטרייה אלא גם להבין מה הסיבה שבגללה נוצרה כדי לחשוב על המשך הטיפול, דרכי מניעה או התמודדות בהמשך עם חזרה של התופעה.
מה עושים?
מרגע שנדבקנו בפטרייה בציפורן חשוב להתחיל טיפול כמה שיותר מוקדם. אנשים רבים ובעיקר גברים נוטים למשוך את הטיפול עד אין קץ מכל מיני סיבות. זה יכול להיות בושה, עצלנות, חשיבה מוטעית שהפטרייה תיעלם מאליה ועוד. האמת היא שבהיעדר טיפול בפטרת היא רק תחמיר וחשוב לתת את הדעת מבעוד מועד על סוג הטיפול המועדף.
אפשרות אחת היא טיפול תרופתי. במקרה כזה יש להתאים את התרופה לטיפול עצמו ולכן יש לבצע לפני התחלתו בדיקת דם ומשטח מהפטרייה. משך הטיפול יהיה כחצי שנה. אנשים רבים נרתעים מנטילת תרופות למשך זמן ממושך כל כך, וגם הפרוצדורה המקדימה לא מעודדת יותר מידי לבחור באפשרות הזו.
טיפול בפטרייה בציפורן יכול להיות גם טיפול משחתי שבו אין צורך לבצע בדיקות מקדימות היות שהמשחה מתאימה לכל סוגי הפטריות. גם כאן נדרשת סבלנות רבה היות שלוקח זמן עד שהטיפול משפיע.
תכשירים חדשים שמבוססים על צמחי מרפא מביאים בשורה לכל מה שקשור לנושא של טיפול בפטרייה בציפורן. החוכמה העתיקה של צמחי המרפא מאפשרת ליהנות מתכשירים מפנקים שגם יעניקו טיפול בפטרייה בציפורן עם תוצאות תוך כמה שבועות.