מהי פטרת הציפורניים?

את השאלה הזו יש יותר סיכוי שנשאל בימי הקיץ בהם אנו בישראל החמה נרבה להסתובב בנעלי אצבע או נעליים פתוחות אחרות או יחפים. אז נאלץ לחשוף לעולם את ציפורני אצבעות הרגליים שלנו במלוא הדרן או הזנחתן. כאשר מדובר בנשים הבעיה היא מסוג אחד הודות למודעות גבוהה יותר להיגיינה וטיפוח באופן כללי אבל כשמדובר בגברים וגברים ישראלים בפרט… הבעיה מקבלת פרופורציות אחרות לגמרי.
הגורם שמשפיע יותר מכל על מראה מטופח של כפות הרגליים היא פטריה הנוהגת להיטפל לציפורניים וליצור שם נגע זיהומי. בשל ההרכב הייחודי של הציפורן, הפטריה מתמקמת לה שם היטב ולא ממהרת לעזוב. אמנם לא מדובר בסיכון בריאותי אבל כן במפגע אסתטי רב משקל.

ממה נגרמת פטרת הציפורניים?
קיימות מספר סוגי פטריות שעלולות לגרום לזיהום מסוג זה וקיימות מספר דרכים ללקות בהן החל מהדבקה דרך משטחים לחים במקומות ציבוריים כגון בריכות שחייה ומלתחות ציבוריות, דרך אי הקפדה על כף רגל יבשה והיגיינה של כף הרגל הנגרמת ע"י הזעה, נעילת נעליים לא מאווררות למשכי זמן ארוכים, חבלה הפוגעת בשלמות הציפורן וחושפת אותה ביתר קלות להדבקה , מחלות רקע שונות כגון סוכרת, מחלת הפסוריאזיס או תסמונת רגל האתלט. ישנו גם מרכיב גנטי שמשפיע. לחלקנו תהיה נטיה מוגברת להידבקות בפטריות הגורמות לזיהום מאשר לאחרים. כמו כן הנטייה אצל כולם עולה עם הגיל פשוט מפני שבגיל מבוגר יותר הציפורניים עבות יותר וזרימת הדם איטית יותר ומכאן עולה גם זמן החשיפה לפטרייה.

איך מאבחנים?
הסימפטומים לזיהוי פטרת הציפורניים יכללו שינוי בצבע הציפורן ללבן או צהוב, עיבוי משמעותי של הציפורן, איבוד שקיפות, עיוותים שונים בצורת הציפורן ולעיתים יופיע גם אזור כהה מאוד עד שחור בחלק מהציפורן או ברובה. קל יחסית לראות ולזהות את הנגע שכן ציפורן הנגועה בפטרת הציפורניים פשוט תראה אחרת משאר הציפורניים. דרכי הטיפול כוללים או טיפול תרופתי ממושך של נטילת כדורים לתקופה של עד חצי שנה או מריחת משחות וקרמים לתקופה. לכאלו שבוחרים לקחת טיפול תרופתי יש צורך הן בלקיחת תרבית ממשטח הציפורן והן בבדיקת דם לצורך זיהוי סוג הפטריה הספציפי. לאלו שבוחרים לטפל באמצעות משחות חיצוניות אין צורך בבדיקות אלו.

התחל שיחה
צריכים עזרה?
שיחה עם נציגת ניילנוקס
שלום!
איך אוכל לעזור לכם?
דילוג לתוכן